Ochutnejte kouzlo moravské kuchyně



Moravská kuchyně je ovlivněna nejenom českými, ale také rakouskými a slovenskými kulinářskými tradicemi. Je charakteristická pro používání čerstvých surovin, bylinek a koření. To všechno ještě více umocňuje přírodní chuť jídel. Tradiční pokrmy se často pojí k různým ročním obdobím, svátkům a odráží místní kulturu.

Typickými pokrmy http://deti-noci.cz/2017/10/literatura/ukazky/claudia-grayova-tisic-kousku-tebe/ které se pojí k moravské kuchyni jsou třeba:

Svíčková na smetaně – hovězí maso které se podává s omáčkou z kořenové zeleniny a smetany, doplněné o knedlíky. Často se taky podává s brusinkovým terčem a kopečkem šlehačky.

Vepřové řízky – kdo by neměl rád dobrý řízek? Oblíbené české jídlo, které se na Moravě často podává s bramborovým saltem a citrónem.

řízek

Moravský vrabec – jak už název vypovídá, jedná se o oblíbené moravské jídlo. Vepřové maso v podobě malých kousků s cibulí, které se podává s knedlíky a zelím.

Štrůdl – jeden z nejoblíbenějších moravských dezertů je klasický štrůdl. Sladký jablečný závin, který je plněný mnohdy i rozinkami a ořechy, posypán skořicovým cukrem.

Moravské víno – mnoho moravských měst je známé pro své vinice a výrobu kvalitních vín. Ty tu můžete ochutnat prakticky na každém kroku.

víno

Moravská kuchyně je taktéž bohatá na tradiční pečivo. To se peče nejen v domácnostech, ale najdete ho i v moravských pekárnách a na různých slavnostech a festivalech. Kynuté koláče, vdolky, vánočka, mazance, domácí chléb. Chcete ochutnat pravou moravskou kuchyni? Doporučujeme vám navštívit restauraci Vranov nad Dyjí Benátky 214. V této skvělé restauraci můžete ochutnat pravou moravskou kuchyni, včetně opravdových specialit. Jídla jsou zde připravována s láskou pouze z těch nejkvalitnějších surovin. A ceny vás taktéž příjemně překvapí. Najdete tu také široký výběr nápojů, včetně tradičního českého piva a vynikajícího moravského vína. Když budete projíždět kolem Vranova, nezapomeňte se zastavit.